Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Για όλα υπάρχει μια εξήγηση...


Αποφασίστηκε λοιπόν... Όσοι έχουν εισόδημα άνω των 12000 θα πληρώνουν χαράτσι και μάλιστα αναδρομικά για εισοδήματα του 2010... Άσχετα αν ο φορολογούμενος έχει δάνεια, αν μεγάλωσε η οικογένεια του, αν έχασε την δουλειά του, αν έκλεισε η επιχείρησή του κτλ.

Αν κάνουμε μια μικρή αναδρομή θα δούμε ότι αυτό το είδος φόρου έχει τεράστια προϊστορία... Στην τουρκοκρατία για παράδειγμα το έλεγαν "Δεκάτη". Το θέμα είναι οτι είναι ντροπή να εφαρμόζεις τέτοιες τακτικές εν έτη 2011...

Στην ουσία αυτοί που είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους καλούνται να ξαναπληρώσουν. Και την γλυτώνουν για άλλη μια φορά "φτωχαδάκια" γιατροί των 5000 ευρώ ετησίως και βίλα στη Μύκονο, μεγαλοεπιχειρηματίες με 3000 ευρώ ετησίως και σκάφος παρκαρισμένο στο λιμάνι κτλ.

Αλλά όλα έχουν την εξήγησή τους. Θυμάστε τώρα τελευταία ποιο ήταν το μεγάλο πρόβλημα που απασχολούσε τον Παπακωνσταντίνου και τους φωστήρες που τον περιβάλλουν; Οι επιστροφές φόρου απο τις αποδείξεις που μάζευαν οι φορολογούμενοι. Άρα τι κάνουν στην ουσία; Καταργούν τις επιστροφές φόρου για τα επόμενα τέσσερα χρόνια τουλάχιστον... Για αυτό και το μέτρο πιάνει εισοδήματα άνω των 12000 ευρώ που είναι και το όριο του αφορολόγητου... Τόσο απλά.

Αυτό που μένει να δούμε είναι αν θα το πάρουν χαμπάρι και τα ΜΜΕ... (Εδώ γελάμε...)

TazManiac

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου