Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Κάπνισμα και φασισμός...


....Και ναι αγαπητοί μου φίλοι... Μετά απο πολύωρες συνελεύσεις και λοιπές δημοκρατικές διαδικασίες οι απανταχού ιδιοκτήτες cafe - bar (αυτά πάνε μαζί), ταβερνών και εστιατορίων, αποφάσισαν ότι οι τζίροι τους πάνε κατά Taz, (κατά διαόλου δηλαδή) εξαιτίας αυτού άθλιου, αχρείου, πρωτοφανή στα παγκόσμια χρονικά και βγαλμένου από τα σπλάχνα του πιο τρισκατάρατου φασιστικού ιδεώδες, αντικαπνιστικού νόμου.

Όχι δεν φταίει που ο κόσμος πληρώνει τα άντερα του για βασικά αγαθά, δεν φταίει η ανεργία που έχει χτυπήσει βυσσινί δεν φταίει που ο κόσμος δεν έχει λεφτά να αγοράσει τσιγάρα, φταίει ο νόμος που μάλιστα τον ονομάζουν και φασιστικό.

Η αλήθεια είναι ότι ο νόμος δεν έπρεπε να υπάρχει. Όπως δεν υπάρχει νόμος που να λέει ότι "απαγορεύεται να κάνεις την ανάγκη σου στο τραπέζι που τρώνε άλλοι". Ή ότι "Απαγορεύεται να κλάνεις όταν είσαι σε bar και προηγουμένως έχεις φάει στιφάδο και δυο πιάτα φασόλια γίγαντες για επιδόρπιο".

Το ίδιο έπρεπε να ισχύει και για το κάπνισμα. Απο τη στιγμή που υπάρχουν άνθρωποι που ενοχλούνται από τον καπνό, ο καπνιστής θα πρέπει να απομακρύνεται για να καπνίσει. Και αφού τα μαγαζιά ΔΕΝ έχουν χώρους που να πληρούν κάποιες προδιαγραφές τότε θα πρέπει να βγαίνουν έξω. Τόσο απλά. Δεν χρειάζεται κανένας νόμος και κανένας μπαμπούλας. Αλλά επειδή εκεί που δεν πίπτει λόγος πίπτει ράβδος, και επειδή σαν γνήσιοι Ελληνάρες μας χαρακτηρίζει ο ωχαδερφισμός και το "έλα μωρέ τώρα, σιγά", καλά έκαναν και έβγαλαν νόμο. Τώρα μένει να εφαρμοστεί κιόλας που είναι το μέγα πρόβλημα στην Ελλάδα...

Γιατί όσο φασιστικό είναι το "αποφασίζουμε και διατάσσουμε" για τους καπνιστές και όσους επωφελούνταν απο αυτή τη θανατηφόρα συνήθεια, άλλο τόσο φασιστικό ήταν το μαρτύριο όλων αυτών που δεν καπνίζουν.

Και όσο για τους φίλους μαγαζάτορες καλό θα είναι να καταλάβουν ότι για την πτώση του τζίρου τους δεν φταίει ο νόμος. Αλλού πρέπει να κοιτάξουν.

TazManiac

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου