Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2010

Δημοτικές Έκλογές... It is "πάρτη" time....Σήμερα που λέτε, μεταξύ φραπέ και εφήμερίδας, καθ' ότι αδειούχος, ήρθε ένας τύπος που δεν ήξερα και μου λέει: "Καλημέρα σας κύριε, ονομάζομαι τάδε, και είμαι υποψήφιος με τον τάδε συνδυασμό, και ελπίζω να με στηρίξετε. " Και μου αφήνει και μια καρτούλα για να τον θυμάμαι...

Αφού έφυγε ο κατα τ΄ άλλα συμπαθής νέος, και μιας και η καφεϊνη είχε αρχίσει να επιδρά στο νευρικό μου σύστημα καθότι βαρύς και σκέτος ο φραπές, είπα να ρίξω μια ματια στα ψηφοδέλτια των υποψηφίων δημάρχων και μίνι πρωθυπουργών (περιφερειαρχών).

Βλέποντάς τα λοιπόν είδα κάθε καρυδιάς καρύδι να είναι υποψήφιος. Είδα βέβαια και κάποιους αξιόλογους ανθρώπους που έχουν προσφέρει στο παρελθόν και έχουν και άλλα να προσφέρουν, για να μην τους τσουβαλιάσω όλους.

Αλλά είδα και κάτι φυντάνια.... Άλλο πράγμα... Είδα πιτσιρικάδες που έχουν βολευτεί από τους μπαμπάδες και τα βύσματα χωρίς να έχουν βαρέσει μια ποτέ να θέλουν να βολευτούν καλύτερα. Είδα άλλους που ζηλεύουν την παραπάνω κατηγορία και κατεβαίνουν στις εκλογές μπας και βολευτούν και αυτοί μιας και ο ΑΣΕΠ σταμάτησε τις προσλήψεις.
Άλλοι πάλι θέλουν να ανεβάσουν το image τους στην τοπική κοινωνία. Άλλωστε η έκφραση "Τοπικός Άρχοντας" είναι πολύ πιασάρικη... Και φυσικά οι κλασικοί δεινόσαυροι στυλ Γκρούεζα που πλέον θέλουν να μπουν πιο βαθιά στο παιχνίδι..Με άλλα λόγια έτσι όπως το κόβω οι φετινές εκλογές θα είναι εκλογές της "πάρτης". Ο καθένας για την πάρτη του. Τι τοπική αυτοδιοίκηση και βλακείες... Το θέμα είναι να τρουπώσουν όπως έλεγε ο Βουτσάς.. Να δείτε που σε λίγα χρόνια θα ανακοινώνεται από τα κόμματα και λίστα αναμονής για τους υποψηφίους...Εύχομαι να κάνω λάθος για όσα έγραψα παραπάνω, αλλά δύσκολα. Οι εκλογές αρχίζουν να γίνονται μόδα, και ο θεσμός επάγγελμα και μάλιστα από νέους ανθρώπους που ακολουθούν τα πατήματα των παλιών που ευθύνονται για την κατάντια μας. Όλα για μια θέση στο δημόσιο...

TazManiac

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου