Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

Διακαναλική συνέντευξη ΓΑΠ...


Σήμερα λοιπόν οι μεγαλοδημοσιογράφοι θα μαζευτούν στου Μαξίμου για να στριμώξουν τον Γιωργάκη στη γωνία και να πάρουν τις πολυπόθητες απαντήσεις που περιμένουν όλοι όσοι πλήττονται σήμερα.

Το τι θα πει ο Γιωργάκης όμως λίγο πολύ το ξέρουμε. Μας κορόιδεψε η ΝΔ που μες έλεγε οτι τα λεφτά υπάρχουν και εμείς βγήκαμε και το φωνάζαμε, το μνημόνιο είναι η σωτηρία μας αλλιώς θα βουλιάζαμε, μεγάλη επιτυχία ο ευρωπαϊκός μηχανισμός στήριξης, δεν θα μπουν νέοι φόροι κτλ. κτλ. κτλ... Και φυσικά ότι οι θυσίες του λαού είναι τεράστιες και συμπάσχουμε μαζί του... Περίφημα, νομίζω ότι ησυχάσαμε όλοι τώρα...

Σε αυτή τη συνέντευξη όμως δεν εξετάζεται μόνο ο Γιωργάκης. Εξετάζονται και οι δημοσιογράφοι. Με τις ερωτήσεις τους θα φανεί αν ακούν τον κόσμο ή αν εξυπηρετούν συμφέροντα. Αν ασκούν λειτούργημα ή είναι μαριονέτες του συστήματος. Έχουν τη χρυσή ευκαιρία να πετάξουν από πάνω τους τη ρετσινιά του τσάτσου.

Θα πρέπει επιτέλους να σκεφτούν όπως ένας νέος που δεν βρίσκει δουλειά. Όπως ένας οικογενειάρχης με παιδιά που προσπαθεί να τα φέρει βόλτα με 700 ευρώ. Όπως ένας χαμηλοσυνταξιούχος που για να πάρει τα φάρμακά του δεν μπορεί να αγοράσει μια σοκολάτα στο εγγόνι του. Όπως ένας έμπορος που βλέπει το τέλος της επιχείρησης του.

Αν πραγματικά θέλουν αυτή η συνέντευξη να έχει αξία και να μην είναι "μια από τα ίδια", αν πραγματικά θέλουν να ενώσουν την φωνή και καρδιά με τον λαό, τότε σήμερα είναι είναι η ευκαιρία τους. Και το έχουμε ανάγκη πιο πολύ από ποτέ.

Πολύ καλό για να είναι αληθινό; Και εγώ έτσι νομίζω...

TazManiac

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου