Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Κάπνισμα και φασισμός 2


Διαβάζω λοιπόν στο έγκυρο Kozan.gr ότι ένα μήνα μετά την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ βρέθηκε ένας παραβάτης. Δύο μήνες τώρα, τον προειδοποιητικό Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο που ο νόμος ίσχυε κανονικά, όλες οι καφετέριες ήταν παράδειγμα προς μίμηση. Έμπαινες μέσα να πιεις έναν καφέ και το μόνο που μύριζες ήταν το φλιτ με το οποίο ψέκαζαν οι γκαρσόνες για να μυρίζει λουλούδια ο χώρος. Καπνός ούτε για δείγμα....

Βρε δεν ντρέπονται λέω εγώ, και ιδιοκτήτες και δημοτική αρχή; Πήγαν λέει οι ιδιοκτήτες των καφέ να διαμαρτυρηθούν για το πρόστιμο στον Μαλούτα και τον Παπαγεωργίου. Σε αυτούς δηλαδή που παρανομούν πρώτοι απ' όλους, μην εφαρμόζοντας τον νόμο για ελέγχους και καλύπτοντας τους μαγαζάτορες. Τους μαγαζάτορες που δεν μπορούν να χωνέψουν επιτέλους ότι το πρόβλημα της πτώσης του τζίρου τους δεν είναι ο αντικαπνιστικός νόμος. Ποιος θα έρθει να πιει μπύρα ή να δώσει 7 και 8 ευρώ για ποτό όταν είναι άνεργος και δεν ξέρει τι του ξημερώνει; Γιατί δεν κάνουν μια επίσκεψη στο κύριο Μαλούτα και να του πουν, "Δήμαρχε η πόλη βουλιάζει και εμείς κλείνουμε... Κάνε κάτι... " να δούμε τι θα σας πει; Αλλά όχι... Το μυαλό έχει κολλήσει και το μέγα πρόβλημα είναι το τσιγάρο..

Είμαι 1000% σίγουρος ότι η απάντηση του Δημάρχου ήταν η εξής: " Και τι να κάνω ρε παιδιά, αφού έγινε καταγγελία..."

Θα πρέπει επιτέλους όλοι να κοιτάνε λίγο πέρα από την πάρτη τους. Ο Δήμαρχος κοιτάει την πάρτη του γιατί έρχονται εκλογές, οι μαγαζάτορες γιατί έτσι τους βόλευε μια κατάσταση, λες και αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα τους. Αν θέλουν να ξεσηκωθούν ας ξεσηκωθούν. Για τα πραγματικά προβλήματα του κλάδου τους όμως, και όχι για ένα νόμο που στην τελική συμβάλει θετικά στην ποιότητα ζωής των πολιτών και γενικότερα στη δημόσια υγεία.

TazManiac

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου