Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Επιτέλους μια παραφωνία...

Είμαι σίγουρος ότι η κα. Κατσέλη άρχισε επιτέλους να διαβάζει και κανένα blog. Δεν νομίζω ότι υπάρχει άλλη εξήγηση για αυτή τη μεταστροφή όσον αφορά την εργασία και την επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα σε σχέση με τις προσταγές του μνημονίου.Διαβάστε το άρθρο της στο Βήμα εδώ και θυμήσου τι έγραφα στις 4 Νοεμβρίου στο "Μνημόνιο και επιχειρηματικότητα."

Η υπουργός επιτέλους είπε τα αυτονόητα. Ότι για το ότι δεν είμαστε ανταγωνιστικοί δεν φταίνε οι "υψηλοί μισθοί" των υπαλλήλων. Φταίει το κράτος που με τις ληστρικές του μεθόδους ανεβάζει πολύ το κόστος λειτουργίας των επιχειρήσεων. Με άλλα λόγια η γραμμή του μνημονίου για επιχειρησιακές συμβάσεις και μειώσεις μισθών είναι εντελώς λάθος, που θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα από αυτά που θα λύσει.

Το ερώτημα είναι τώρα γιατί επιμένει η τρόϊκα προς αυτήν την κατεύθυνση; Ποιοι κερδίζουν από μια τέτοια μεταρρύθμιση; Και γιατί ενοχλήθηκε ο Γιωργάκης;

Το έχω ξαναπεί ότι δεν είναι τυχαίο ότι ο μόνος που χαίρεται με την όλη κατάσταση είναι ο ΣΕΒ. Και επίσης δεν ήταν και τυχαίο το meeting του προέδρου του κ. Δασκαλόπουλου με την τρόϊκα. Δεν θα τους έπεφτε άσχημα να έχουν και νόμιμα πλέον εργάτες με 600 ευρώ και χωρίς δώρα και επιδόματα στα εργοστάσια τους.

Και ο Γιωργάκης; Μα να δυσαρεστήσει τα φιλαράκια του; Είδατε εσείς έστω και ψήγματα σοσιαλισμού στην διακυβέρνησή του μέχρι τώρα; Ποιοι νομίζετε ότι τον στηρίζουν;

Η τοποθέτηση της κας. Κατσέλη ήταν μια παραφωνία. Άσχετα αν το ήθελε ή όχι, ήταν μια παραφωνία, που η αλήθεια της ταρακούνησε έστω και λίγο την παράγκα του Μαξίμου.

Ας ελπίσουμε ότι οι παραφωνίες αυτές θα πληθύνουν και θα κάνουν τόση φασαρία ώστε να μας βγάλουν επιτέλους από τον λήθαργο.

TazManiac

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου