Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Η κατάρρευση των ταμείων

Φαντάζομαι όλοι θυμόμαστε τις δακρύβρεχτες συνεντεύξεις του Λοβέρδου πέρσι σχετικά με την βιωσιμότητα των ταμείων και την δυνατότητά τους να πληρώνουν τις συντάξεις και τα εφάπαξ των δικαιούχων. Συγκεκριμένα έλεγε ότι υπάρχουν χρήματα μόνο για 6 μήνες. Και φυσικά πρότεινε τις αλλαγές του με αλλαγές στα όρια ηλικίας και περικοπές των συντάξεων και των δώρων,που στη συνέχεια τα φόρτωσε στην τρόϊκα. Και ας αναρωτιούνται οι καημένοι οι συνταξιούχοι που όλα αυτά τα χρόνια πλήρωσαν σε εισφορές ένα τσουβάλι σαν του Αϊ Βασίλη λεφτά ο καθένας τους, που πήγαν τα λεφτά τους.

Όμως αλήθεια που πήγαν τα χρήματα; Και το κυριότερο; Που συνεχίζουν να πηγαίνουν;

Αντιγράφω από το άρθρο της Ελευθεροτυπίας Χριστούγεννα του 2015 το εφάπαξ που δημοσιεύτηκε στις 4/9/2010:

Στην οικονομική κατάρρευση του Ταμείου, ρόλο έπαιξε η «κλοπή» των εισφορών από τους δικαστικούς (σ.σ.: λάμβαναν συμπληρωματικό εφάπαξ μετά τη δικαστική αναπροσαρμογή των μισθών σε ευθυγράμμιση με τις αποζημιώσεις των βουλευτών, αν και οι ίδιοι ήταν ήδη συνταξιούχοι και δεν είχαν πληρώσει σχετικές εισφορές), η καταβολή του εφάπαξ με βάση τον τελευταίο μισθό και, κυρίως, οι συνεχείς νομοθετικές παρεμβάσεις στο Ασφαλιστικό, οι οποίες προκάλεσαν πανικό και οδήγησαν τους ασφαλισμένους σε πρόωρη και μαζική έξοδο από την εργασία.

Αντιγράφω από το άρθρο της εφημερίδας Το Βήμα Κληρικοί, δικαστές, έκτακτοι, βούλιαξαν το Ταμείο Πρόνοιας που δημοσιεύτηκε στις 2 Απριλίου 2009:


Τρεις είναι οι λόγοι της χρεοκοπίας του συγκεκριμένου Ταμείου, τονίζει ο επιστημονικός συνεργάτης του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ κ. Γ.Ρωμανιάς.

Πρώτον, η ένταξη των κληρικών σε αυτό πριν από τρία-τέσσερα χρόνια, για τη χορήγηση εφάπαξ, χωρίς να δοθεί στο Ταμείο η περιουσία του Ταμείου των κληρικών, η οποία παρέμεινε στην Εκκλησία της Ελλάδος.

Δεύτερον, η ένταξη στο ίδιο Ταμείο των δικαστικών- με δικαστική απόφαση-, χωρίς να έχουν προηγηθεί ανάλογες κρατήσεις. Μάλιστα με τη δικαστική απόφαση εδόθη αναδρομικά εφάπαξ όχι μόνο σε όσους θα συνταξιοδοτούνταν εφεξής αλλά και στους ήδη συνταξιούχους.

Τρίτον, η ύπαρξη ενός μεγάλου αριθμού εκτάκτων στον δημόσιο τομέα οι οποίοι δεν πληρώνουν εισφορές στο Ταμείο, με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη απώλεια εσόδων.


Δηλαδή τα χρήματα τα οποία στερούνται χιλιάδες συνταξιούχοι τα έφαγαν κατά κύριο λόγο οι δικαστικοί που δεν είχαν κανένα πρόβλημα να βγάλουν δικαστικές αποφάσεις υπέρ τους και να κλέψουν από ένα ταμείο στο οποίο δεν έχουν συνεισφέρει ούτε ένα ευρώ, οι παπάδες και οι πολιτικοί που με τα ρουσφέτια γέμισαν το δημόσιο έκτακτους.

Οι δικαστικοί θυμίζω είχαν πάρει αναδρομικά απο 80 έως 140.000 ευρώ!!! Και μάλιστα τα πήραν και αυτοί που ήδη ήταν συνταξιούχοι...

Και το κράτος τι κάνει; Για άλλη μια φορά τιμωρεί αυτούς που ήταν εντάξει στις υποχρεώσεις τους. Αυτούς που πλήρωσαν πολλά για να πάρουν λίγα. Αντί να στείλει τον Αλογοσκούφη που κατέστρεψε και λεηλάτησε ότι βρήκε μπροστά του (θυμάστε τα χειροκροτήματα όταν ανακοίνωσε τις αυξήσεις και τα αναδρομικά στους δικαστικούς), είτε από δόλο είτε απλώς από ανικανότητα, και αντί να απαιτήσει τα χρήματα που δόθηκαν να επιστραφούν στα ταμεία και τους νόμιμους δικαιούχους τους, κάνει γαργάρα το όλο θέμα.

Οι υπέρμαχοι της διαφάνειας και εθνοσωτήρες μας καλύπτουν τους κλέφτες. Αλλά όπως λέει και ο κατα τ' άλλα σοφός λαός, κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει...

TazManiac

ΥΓ. Respect στον κουμπάρο για το e-mail του και για την έμπνευση.

Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Επιτέλους μια παραφωνία...

Είμαι σίγουρος ότι η κα. Κατσέλη άρχισε επιτέλους να διαβάζει και κανένα blog. Δεν νομίζω ότι υπάρχει άλλη εξήγηση για αυτή τη μεταστροφή όσον αφορά την εργασία και την επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα σε σχέση με τις προσταγές του μνημονίου.Διαβάστε το άρθρο της στο Βήμα εδώ και θυμήσου τι έγραφα στις 4 Νοεμβρίου στο "Μνημόνιο και επιχειρηματικότητα."

Η υπουργός επιτέλους είπε τα αυτονόητα. Ότι για το ότι δεν είμαστε ανταγωνιστικοί δεν φταίνε οι "υψηλοί μισθοί" των υπαλλήλων. Φταίει το κράτος που με τις ληστρικές του μεθόδους ανεβάζει πολύ το κόστος λειτουργίας των επιχειρήσεων. Με άλλα λόγια η γραμμή του μνημονίου για επιχειρησιακές συμβάσεις και μειώσεις μισθών είναι εντελώς λάθος, που θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα από αυτά που θα λύσει.

Το ερώτημα είναι τώρα γιατί επιμένει η τρόϊκα προς αυτήν την κατεύθυνση; Ποιοι κερδίζουν από μια τέτοια μεταρρύθμιση; Και γιατί ενοχλήθηκε ο Γιωργάκης;

Το έχω ξαναπεί ότι δεν είναι τυχαίο ότι ο μόνος που χαίρεται με την όλη κατάσταση είναι ο ΣΕΒ. Και επίσης δεν ήταν και τυχαίο το meeting του προέδρου του κ. Δασκαλόπουλου με την τρόϊκα. Δεν θα τους έπεφτε άσχημα να έχουν και νόμιμα πλέον εργάτες με 600 ευρώ και χωρίς δώρα και επιδόματα στα εργοστάσια τους.

Και ο Γιωργάκης; Μα να δυσαρεστήσει τα φιλαράκια του; Είδατε εσείς έστω και ψήγματα σοσιαλισμού στην διακυβέρνησή του μέχρι τώρα; Ποιοι νομίζετε ότι τον στηρίζουν;

Η τοποθέτηση της κας. Κατσέλη ήταν μια παραφωνία. Άσχετα αν το ήθελε ή όχι, ήταν μια παραφωνία, που η αλήθεια της ταρακούνησε έστω και λίγο την παράγκα του Μαξίμου.

Ας ελπίσουμε ότι οι παραφωνίες αυτές θα πληθύνουν και θα κάνουν τόση φασαρία ώστε να μας βγάλουν επιτέλους από τον λήθαργο.

TazManiac

Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Προϋπολογισμός και Ψέμματα

Και που λέτε, εν μέσω διαβεβαιώσεων του κοσμαγάπητου George (αφού ο κυρίαρχος λαός τον έβγαλε πρώτο κόμμα πάλι)και του τσιρακίου του ότι δεν θα υπάρξουν μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις και δεν θα μπουν νέοι φόροι (κάνε κλικ εδώ αν δεν με πιστεύεις), κατατέθηκε ο νέος προϋπολογισμός.

Ας τα πάρουμε ένα ένα:

1η φανφάρα: " Η οικονομία και οι φορολογούμενοι δεν αντέχουν άλλα βάρη"

Προϋπολογισμός: Αύξηση του μεσαίου συντελεστή από το 11%, που ήταν στο 9% πριν μερικούς μήνες, στο 13%. Σε αυτόν το συντελεστή βρίσκονται όλα τα είδη πρώτης ανάγκης (ψωμί γάλα ζυμαρικά κτλ. ) καθώς και τα τιμολόγια των ΔΕΚΟ ( φως, νερό, τηλέφωνο). Οπότε ποιο κομμάτι του πληθυσμού επιβαρύνεται; Μπράααααααααβο.....

2η φανφάρα: " Δεν θα υπάρξουν νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις"

Προϋπολογισμός: Σύμφωνα λοιπόν με τον προϋπολογισμό η κυβέρνηση περιμένει έσοδα 2,2 δις απο περικοπές μισθών που θα φέρει το νέο ενιαίο μισθολόγιο. Αυτό για τον δημόσιο τομέα. Για τον ιδιωτικό που δεν φαίνεται στον προϋπολογισμό γίνεται της ανωμαλίας... Εργασία εκ περιτροπής με τετραήμερα, εξάωρα, υποχρεωτικές αργίες κτλ. και επιχειρησιακές συμβάσεις που φέρνουν μισθολογικά τον κόσμο τουλάχιστον 5 χρόνια πίσω σε μια εποχή που οι τιμές είναι στο Θεό.

3η φανφάρα: " Ο πληθωρισμός θα πέσει στο 2,2%"

Εγώ ξέρω ότι για να πέσει ο πληθωρισμός θα πρέπει να πέσουν οι τιμές. Πως είναι δυνατόν να πάει ο πληθωρισμός στο 2,2% όταν το ίδιο το κράτος κάνει ανατιμήσεις παντού και όταν τον Οκτώβριο θα γίνει και η εξίσωση των φόρων πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης;

4η φανφάρα: " Η ανεργία υπολογίζεται στο 14,5%"

Αλήθεια πως μετράει κάποιος την ανεργία; Ποιος θεωρείται άνεργος; Αυτός που είναι γραμμένος στον ΟΑΕΔ; Ένας νέος μηχανικός για παράδειγμα που δεν βρίσκει δουλειά αλλά είναι αναγκασμένος να πληρώνει ΤΣΜΕΔΕ είναι άνεργος; Κατά το κράτος όχι. Και πόσοι άλλοι τέτοιοι υπάρχουν με περιστασιακές δουλειές; Άρα η πραγματική ανεργία είναι πάνω από 20% και ανεβαίνει.

Τα βάρη λοιπόν για άλλη μια φορά πέφτουν στον κοσμάκη. Τον οποίο όμως εγώ προσωπικά δεν λυπάμαι καθόλου. Δεν λυπάμαι τον άνεργο που έκανε αποχή για να τιμωρήσει το σύστημα, δεν λυπάμαι τον χαμηλόμισθο που ψήφισε δικομματισμό επειδή κάτι του υποσχέθηκαν, δεν λυπάμαι αυτούς που φωνάζουν τώρα γιατί την δύναμη που είχαν στα χέρια τους την σπατάλησαν πριν μια εβδομάδα και έδωσαν το δικαίωμα σε όλους αυτούς να μας κοροϊδεύουν.

Δυστυχώς αυτοί είμαστε και αυτό μας αξίζει.

TazManiac

Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Διάλειμμααααααααααααααααααα!!!!!!!!!!!!

Ένα γρήγορο flash back για εμάς τους παλιούς...



Διάλειμμα για κατούρημα (για τις γυναίκες :Ρ ) και ποπ κορν...

Και τώρα η συνέχεια...



Ελπίζω να το ευχαριστηθήκατε...

TazManiac

Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Μουλωχτή αύξηση των τιμών των διοδίων στα Μάλγαρα

Σε ισχύ από σήμερα η μουλωχτή αύξηση των τιμών των διοδίων στα Μάλγαρα. Έτσι από 2 ευρώ που ήταν τώρα πήγε στα 2,80.

Δηλαδή κάποιος που μένει στην Κοζάνη για να πάει και να έρθει στην Θεσσαλονίκη πρέπει να πληρώσει μόνο σε διόδια σε Πολύμηλο και Μάλγαρα 11,20 ευρώ...

Με τις υγείες μας λοιπόν και εις ανώτερα....

TazManiac

Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Η αποχή και το παιχνίδι των εκλογών

Τελικά εκ των υστέρων μπορούμε να εκτιμήσουμε ποιος έπαθε την μεγαλύτερη ζημιά από την αυξημένη αποχή; Τα κόμματα ή κόσμος; Και όσοι πήγαν και ψήφισαν με τι κριτήριο ψήφισαν;

Ας τα πάρουμε από την αρχή. Πολλοί θεώρησαν, λανθασμένα και χωρίς πολύ σκέψη ότι με την αποχή από τις εκλογές θα στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα δυσαρέσκειας με παραλήπτες το σύνολο των κομμάτων και των πολιτικών γενικότερα... Δυστυχώς όμως το μήνυμα αυτό παρά του ότι έφτασε στον προορισμό του, είναι διφορούμενο και δίνει τη δυνατότητα στους παραλήπτες του να το ερμηνεύσουν όπως τους βολεύει. Με άλλα λόγια όσοι απείχαν έκαναν μια τρύπα στο νερό, αφού στην ουσία έκαναν μια τεράστια εξυπηρέτηση στο σύστημα. Θα σας πω ένα απλό παράδειγμα:

Στην Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας εγγεγραμμένοι είναι 162.621 ψηφοφόροι. Από αυτούς ψήφισαν οι 105.496. Η αποχή ήταν στο 35,13%.

Τον κύριο Δακή λοιπόν που βγήκε πρώτος τον ψήφισαν 44.426 άτομα με ποσοστό 45,88%. Είναι όμως έτσι; Αν υποθέσουμε ότι όσοι απείχαν δεν θα ψήφιζαν κανέναν από τους υποψηφίους που στηρίζουν τα δύο μεγάλα κόμματα και συμμετείχαν στις εκλογές το ποσοστό του κυρίου Δακή θα ήταν 27,31%! Του κυρίου Παπαιορδανίδη 22,68 και όχι 38,11% που είναι τώρα. Φανταστείτε αν αυτό να συνέβαινε σε όλες τις περιφέρειες της χώρας, τι μήνυμα θα έπαιρνε σύσσωμο το πολιτικό σύστημα. Στην ουσία η αποχή συντήρησε τον δικομματισμό και του έδωσε ένα ακόμη φιλί της ζωής.



Πάμε τώρα στο κόλπο των εκλογών που στήθηκε κυρίως από τους δύο μεγάλους. Είναι γνωστό λοιπόν ότι πριν τις εκλογές υπήρχε έντονος ο φόβος της καρπαζιάς και του μαυρίσματος.Γι' αυτό άλλωστε την περίοδο που οι κομματάρχες έψαχναν υποψηφίους, η χυλόπιτα πήγαινε σύννεφο από τα μεγαλοστελέχη τους που δικαιολογημένα φοβήθηκαν την φάπα. Οπότε κάτι έπρεπε να κάνουν για να συντηρηθεί το σύστημα. Και το κατάφεραν μάλλον εύκολα έχοντας και την αποχή στο πλευρό τους. Τι έκαναν λοιπόν;

Το πρώτο που έκαναν ήταν να γεμίσουν τα ψηφοδέλτια υποψηφίους. Όταν έγραφα το Δημοτικές Έκλογές... It is "πάρτη" time.... δεν μπορούσα να σκεφτώ ότι η υποψηφιότητα και της κουτσής Μαρίας και τα ψηφοδέλτια σεντόνια, ήταν μέρος ενός μεγαλύτερου κόλπου. Έτσι με τις προσωπικές σχέσεις των κατά κύριο λόγο πιτσιρικάδων υποψηφίων και με το ξαμόλημα των οικογενειών τους σε γνωστούς και φίλους "για στηρίξουν το παιδί" κατάφεραν να συγκεντρώσουν ψήφους που υπό άλλες συνθήκες θα πήγαιναν αλλού σαν ψήφοι διαμαρτυρίας. Και αν κοιτάξουμε και λίγο πιο μακρυά οι πιτσιρικάδες αυτοί που δεν έχουν βαρέσει μία στη ζωή τους, είναι αυτοί που αύριο θα θέλουν να μας κυβερνήσουν κιόλας αφού πλέον είναι γρανάζια του συστήματος, βοήθειά μας....

Ένα δεύτερο ήταν η ρευστοποίηση. Όσοι είχαν "εξυπηρετηθεί" από κάποιο πολιτικό γραφείο ή περιμένουν να "εξυπηρετηθούν" κλήθηκαν να πληρώσουν το τίμημα στηρίζοντας τους υποψηφίους και τους συνδυασμούς που τους υποδείχτηκαν. Και δεν ήταν καθόλου λίγα τα ρουσφετάκια...

Με αυτόν τον τρόπο λοιπόν το σύστημα νίκησε για άλλη μια φορά. Γι' αυτό βγαίνουν όλοι και δηλώνουν νικητές. Και για αυτό φρόντισε για άλλη μια φορά ο κυρίαρχος λαός...

TazManiac

Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Μνημόνιο και επιχειρηματικότητα

Δεν ξέρω πόσος κόσμος το άκουσε ή το διάβασε, και πόσος έκατσε να το αναλύσει λίγο παραπάνω, αλλά σήμερα εκδόθηκε η έκθεση Doing Business 2011 από την World Bank που αναλύει τις ευκολίες και τις δυσκολίες για επιχειρηματική δραστηριότητα σε 183 χώρες παγκοσμίως. Σε αυτή την έκθεση λοιπόν λαμβάνονται κάποιες παράμετροι υπόψη όπως η γραφειοκρατεία ή η ευκολία να βρεις κεφάλαια, και άλλα πολλά και ανάλογα κατατάσσουν τις χώρες.

Φυσικά δεν χρειάζεται να έχει βγάλει κανείς σχολή Μαντείας για να καταλάβει πόσο χάλια είμαστε. Αρκεί να σας πω ότι εμείς είμαστε στην 109 θέση και οι "ποταποί" Αλβανοί στην 82... Πάρτε και μια γεύση με τα χάλια μας:



Τώρα εδώ υπάρχουν κάποια πράγματα κατανοητά για την παιδική χαρά που την λένε Ελλάδα και κάποια όχι. Για παράδειγμα το ότι βρισκόμαστε στην θέση 149 του πίνακα στην κατηγορία "έναρξη νέας επιχείρησης" και μόλις στην 49 στην κατηγορία "κλείσιμο επιχείρησης", δεν νομίζω να εκπλήσσει κανέναν εκτός φυσικά από τα στελέχη της κυβέρνησης που ακόμα σταυροκοπιούνται...

Αυτό που έκανε εμένα να σταυροκοπιέμαι όμως είναι η κατηγορία "πληρωμή φόρων" στην οποία καταλαμβάνουμε την 74η θέση. Η Γερμανία για παράδειγμα είναι στην θέση 88... Η Ιταλία στην 128...

Το μέγα ερώτημα τώρα είναι άλλο. Στα ίδια χάλια πάνω κάτω ήμασταν και πέρσι. Η έκθεση αυτή φυσικά και ήταν διαθέσιμη για όλους και αναδεικνύει κάποια πολύ σοβαρά, διαχρονικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις, παλιές και νέες στην Ελλάδα. Σου δείχνει γιατί κανένας δεν θέλει να έρθει να επενδύσει εδώ και γιατί υπάρχει μεγαλύτερη προτίμηση στο κλείσιμο των επιχειρήσεων παρά στο άνοιγμα.

Αφού λοιπόν τα προβλήματα είναι γνωστά και μας τα τρίβουν στα μούτρα κάθε χρόνο, τι έχει γίνει για να λυθούν; Τι προβλέπει το μνημόνιο για αυτά; Μήπως η μείωση των μισθών με τις επιχειρησιακές συμβάσεις θα συμβάλει στην καλυτέρευση της κατάστασης; Μα και όλη την έκθεση να διαβάσει κανείς δεν θα δει πρόβλημα υψηλών μισθών στον ιδιωτικό τομέα. Άρα κάτι άλλο φταίει. Και αυτό δεν είναι άλλο από το κράτος και τις τράπεζες. Που με την γραφειοκρατεία, το αλλαλούμ στις δημόσιες υπηρεσίες και την υπέρογκη φορολογία δημιουργεί ένα περιβάλλον αναξιοπιστίας και εντελώς αποτρεπτικό προς τους νέους επενδυτές και επίδοξους επιχειρηματίες.

Άρα κάποιος να πει στους μνημονιοκράτορες ότι τα μέτρα ασπιρίνες όπως οι επιχειρησιακές συμβάσεις και το τσοντάρισμα του κράτους για την τόνωση της απασχόλησης με προσωρινές προσλήψεις, δεν θα έχει κανένα αποτέλεσμα. Γιατί απλά αλλού είναι το πρόβλημα. Θα μπορούσαν πολύ γρήγορα, πολύ απλά και πολύ φθηνά να κάνουν αναπτυξιακή πολιτική ελκύοντας επενδύσεις και ενισχύοντας την επιχειρηματικότητα. Το μόνο που χρειάζεται είναι μια απλούστευση των διαδικασιών. Τίποτα άλλο.

Το ερώτημα είναι τώρα: αν αυτά μπορεί να τα βλέπει και να τα σκέφτεται κάποιος χωρίς οικονομοτεχνική εκπαίδευση, αυτοί που κυβερνούν και υποτίθεται έχουν αυτές τις βάσεις και την απαιτούμενη εμπειρία (λέμε τώρα) τι κάνουν; Τίποτα..


Όποιος θέλει να δει την έκθεση και τα στοιχεία της Ελληνικής επιχειρηματικότητας, ας κάνει κλικ εδώ

TazManiac

Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Κάπνισμα και φασισμός 2


Διαβάζω λοιπόν στο έγκυρο Kozan.gr ότι ένα μήνα μετά την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ βρέθηκε ένας παραβάτης. Δύο μήνες τώρα, τον προειδοποιητικό Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο που ο νόμος ίσχυε κανονικά, όλες οι καφετέριες ήταν παράδειγμα προς μίμηση. Έμπαινες μέσα να πιεις έναν καφέ και το μόνο που μύριζες ήταν το φλιτ με το οποίο ψέκαζαν οι γκαρσόνες για να μυρίζει λουλούδια ο χώρος. Καπνός ούτε για δείγμα....

Βρε δεν ντρέπονται λέω εγώ, και ιδιοκτήτες και δημοτική αρχή; Πήγαν λέει οι ιδιοκτήτες των καφέ να διαμαρτυρηθούν για το πρόστιμο στον Μαλούτα και τον Παπαγεωργίου. Σε αυτούς δηλαδή που παρανομούν πρώτοι απ' όλους, μην εφαρμόζοντας τον νόμο για ελέγχους και καλύπτοντας τους μαγαζάτορες. Τους μαγαζάτορες που δεν μπορούν να χωνέψουν επιτέλους ότι το πρόβλημα της πτώσης του τζίρου τους δεν είναι ο αντικαπνιστικός νόμος. Ποιος θα έρθει να πιει μπύρα ή να δώσει 7 και 8 ευρώ για ποτό όταν είναι άνεργος και δεν ξέρει τι του ξημερώνει; Γιατί δεν κάνουν μια επίσκεψη στο κύριο Μαλούτα και να του πουν, "Δήμαρχε η πόλη βουλιάζει και εμείς κλείνουμε... Κάνε κάτι... " να δούμε τι θα σας πει; Αλλά όχι... Το μυαλό έχει κολλήσει και το μέγα πρόβλημα είναι το τσιγάρο..

Είμαι 1000% σίγουρος ότι η απάντηση του Δημάρχου ήταν η εξής: " Και τι να κάνω ρε παιδιά, αφού έγινε καταγγελία..."

Θα πρέπει επιτέλους όλοι να κοιτάνε λίγο πέρα από την πάρτη τους. Ο Δήμαρχος κοιτάει την πάρτη του γιατί έρχονται εκλογές, οι μαγαζάτορες γιατί έτσι τους βόλευε μια κατάσταση, λες και αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα τους. Αν θέλουν να ξεσηκωθούν ας ξεσηκωθούν. Για τα πραγματικά προβλήματα του κλάδου τους όμως, και όχι για ένα νόμο που στην τελική συμβάλει θετικά στην ποιότητα ζωής των πολιτών και γενικότερα στη δημόσια υγεία.

TazManiac