Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Προϋπολογισμός και Ψέμματα

Και που λέτε, εν μέσω διαβεβαιώσεων του κοσμαγάπητου George (αφού ο κυρίαρχος λαός τον έβγαλε πρώτο κόμμα πάλι)και του τσιρακίου του ότι δεν θα υπάρξουν μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις και δεν θα μπουν νέοι φόροι (κάνε κλικ εδώ αν δεν με πιστεύεις), κατατέθηκε ο νέος προϋπολογισμός.

Ας τα πάρουμε ένα ένα:

1η φανφάρα: " Η οικονομία και οι φορολογούμενοι δεν αντέχουν άλλα βάρη"

Προϋπολογισμός: Αύξηση του μεσαίου συντελεστή από το 11%, που ήταν στο 9% πριν μερικούς μήνες, στο 13%. Σε αυτόν το συντελεστή βρίσκονται όλα τα είδη πρώτης ανάγκης (ψωμί γάλα ζυμαρικά κτλ. ) καθώς και τα τιμολόγια των ΔΕΚΟ ( φως, νερό, τηλέφωνο). Οπότε ποιο κομμάτι του πληθυσμού επιβαρύνεται; Μπράααααααααβο.....

2η φανφάρα: " Δεν θα υπάρξουν νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις"

Προϋπολογισμός: Σύμφωνα λοιπόν με τον προϋπολογισμό η κυβέρνηση περιμένει έσοδα 2,2 δις απο περικοπές μισθών που θα φέρει το νέο ενιαίο μισθολόγιο. Αυτό για τον δημόσιο τομέα. Για τον ιδιωτικό που δεν φαίνεται στον προϋπολογισμό γίνεται της ανωμαλίας... Εργασία εκ περιτροπής με τετραήμερα, εξάωρα, υποχρεωτικές αργίες κτλ. και επιχειρησιακές συμβάσεις που φέρνουν μισθολογικά τον κόσμο τουλάχιστον 5 χρόνια πίσω σε μια εποχή που οι τιμές είναι στο Θεό.

3η φανφάρα: " Ο πληθωρισμός θα πέσει στο 2,2%"

Εγώ ξέρω ότι για να πέσει ο πληθωρισμός θα πρέπει να πέσουν οι τιμές. Πως είναι δυνατόν να πάει ο πληθωρισμός στο 2,2% όταν το ίδιο το κράτος κάνει ανατιμήσεις παντού και όταν τον Οκτώβριο θα γίνει και η εξίσωση των φόρων πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης;

4η φανφάρα: " Η ανεργία υπολογίζεται στο 14,5%"

Αλήθεια πως μετράει κάποιος την ανεργία; Ποιος θεωρείται άνεργος; Αυτός που είναι γραμμένος στον ΟΑΕΔ; Ένας νέος μηχανικός για παράδειγμα που δεν βρίσκει δουλειά αλλά είναι αναγκασμένος να πληρώνει ΤΣΜΕΔΕ είναι άνεργος; Κατά το κράτος όχι. Και πόσοι άλλοι τέτοιοι υπάρχουν με περιστασιακές δουλειές; Άρα η πραγματική ανεργία είναι πάνω από 20% και ανεβαίνει.

Τα βάρη λοιπόν για άλλη μια φορά πέφτουν στον κοσμάκη. Τον οποίο όμως εγώ προσωπικά δεν λυπάμαι καθόλου. Δεν λυπάμαι τον άνεργο που έκανε αποχή για να τιμωρήσει το σύστημα, δεν λυπάμαι τον χαμηλόμισθο που ψήφισε δικομματισμό επειδή κάτι του υποσχέθηκαν, δεν λυπάμαι αυτούς που φωνάζουν τώρα γιατί την δύναμη που είχαν στα χέρια τους την σπατάλησαν πριν μια εβδομάδα και έδωσαν το δικαίωμα σε όλους αυτούς να μας κοροϊδεύουν.

Δυστυχώς αυτοί είμαστε και αυτό μας αξίζει.

TazManiac

3 σχόλια:

  1. Ναι σωστά... Παρασύρθηκα από την έκφραση που είναι στο μυαλό όλων μας όταν μιλάμε για έξοδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. http://alfanea.blogspot.com/2010/11/25-t.html
    κοιταξτε και αυτο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή